Tillbaka pilTill alla artiklar
Vinterdrömmen i Åre - Intervju med en samägare

Vinterdrömmen i Åre - Intervju med en samägare

Namn: Fia
Ålder: 46 år
Familj: Man & två barn

“Är inte detta goals så vet jag inte” - så inleder Fia vårt samtal när vi på Della8 frågade henne om hennes upplevelser av att samäga en fjällstuga i Åre tillsammans med bästa vännen. Fia har alltid älskat fjällen, skidåkning och att åka iväg på skidsemester med sina nära och kära.

Hennes bästa vän Louise har precis samma intresse och förra vintern bestämde de sig för att köpa en fjällstuga tillsammans. När de skulle slå till började de med ett enkelt upplägg. Ena familjen får stugan över jul och den andra familjen får stugan över nyår. Den ena familjen får stugan vecka 8 (när det är sportlov i Skåne där båda är bosatta) och den andra familjen får stugan under påsken. Och skulle det vara så att en av familjerna vill fira någon av högtiderna på hemmaplan så får den andra familjen givetvis nyttja den perioden också. Easy peasy.

Fia tycker det känns helt magiskt att kunna föra det vidare till sina egna barn och ge dom ett andra hem att skapa snöiga minnen på tillsammans. “Min dotter är nu 14 år så redan om några år kommer även hon kunna nyttja stugan tillsammans med hennes vänner - hur kul?! Tänk vilken grej att vara 18 år och åka till fjällen med sina kompisar. Detta var något jag själv drömde om och som jag nu kan ge till mina barn!” säger Fia.

Della8 ställde frågan om de har funderat på att hyra ut fjällstugan när den inte används, och ja absolut har de funderat på det - men inte riktigt kommit till skott. När vi då presenterade hur mycket de faktiskt kan tjäna på att göra det såg man att det glimmade till lite i Fias ögon.

Lycka till med ditt samägande och med dina härliga planer i fjällen!

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 2/12-2022