För dig som är nyfiken på att samäga

Della8 sälja andelar

Upptäck fördelarna med samägande

Lär dig mer om hur du kan vara en del av denna spännande och ekonomiskt fördelaktiga ägandeform. Genom att samäga en husbil, en båt eller ett fritidshus kan du uppleva lyxen av ägande till en bråkdel av kostnaden.

Vad är samägande?

Samägande innebär att två eller flera personer delar på ägandet och användningen av en tillgång. En tillgång kan till exempel vara en husbil, båt eller ett fritidshus. I Sverige finns en samäganderättslag som sätter reglerna för hur det fungerar när flera personer äger något tillsammans. Men eftersom det kan uppstå en del juridiska problem vid samägande hjälper vi er med våra smarta avtal.

Della8 samägande

Fördelarna med att samäga

Ekonomi

Ekonomi

Dela kostnader för inköp och underhåll. Njut av lyxen utan den fulla ekonomiska bördan.

Ditt objekt

Ditt objekt

Du äger en del av ett objekt, inte ett visst antal veckor, det är alltid ditt.

Flexibilitet

Flexibilitet

Anpassa användningen efter dina behov. Skulle förutsättningarna ändras, uppdatera bara bokningsreglerna.

Miljön

Miljön

Att samäga är bra för både planeten och för din plånbok. Vi måste använda de resurser vi har.

Hur fungerar det?

Utforska möjligheterna

Utforska möjligheterna

Att samäga kan kännas läskigt och nytt - det är därför vi finns här! Vi hjälper dig med bra avtal, en bokningstjänst och tips på vägen framåt. Allt går att lösa, relativt enkelt! Börja din upptäcksfärd genom att bläddra bland tillgängliga objekt. Ingen registrering krävs!

Dela ditt intresse

Dela ditt intresse

När du hittar ett objekt som fångar ditt intresse, antingen på vår hemsida eller på annan marknadsplats, kontakta oss eller säljaren för att diskutera villkor, dela visioner och drömmar. Behöver ni finansieringhjälp kan vår partner Resurs hjälpa er med detta.

Verktyg för samägande

Verktyg för samägande

Efter att ha kommit överens med dina blivande samägare kan ni tillsammans utnyttja våra verktyg för att skapa ett samägandeavtal, framtaget tillsammans med advokater och en intelligent bokningstjänst utefter de spelregler som ni sätter upp. Allt för ett krångelfritt samägande.

Börja din upptäcksfärd genom att bläddra bland tillgängliga objekt. Vår plattform är öppen för alla, ingen registrering krävs.

“Att samäga borde fler göra”

Vi har alla olika aktiviteter i vardagen och väldigt olika scheman, därför var det bra att vi under sommaren kunde använda oss av en gemensam kalender för att planera när var och en skulle använda båten. I Della8's bokningskalender kunde vi även planera in när vi alla tre kunde åka ut på turer tillsammans, vilket var toppen! säger Marcus.

Marcus samäger en båt med sina bröder

Vi kom på idéen att samäga en husbil eftersom vi var några familjer som hyrt varje år, men ingen av oss ville förbinda oss till att köpa och underhålla en husbil helt på egen hand. Så vi tänkte att var en bra idé att dela på ägandet och därmed fick alla njuta av husbilen! Dessutom är det mer överkomligt för oss att dela på kostnader såsom inköp, underhåll, försäkring och förvaring.

Johan samäger en husbil med grannarna

När vi bestämde oss för att ta över vår släktgård för några år sedan var det inte bara guld och gröna skogar utan vi fick ha en seriös och ganska utdragen dialog för att komma överens om hur vi skulle göra för att det skulle bli rättvist. Vi gjorde mycket research men hittade inte några handfasta tips eller verktyg för att göra det enkelt för oss att börja samäga. Sedan fick min syster tips om Della8, vilket var precis det vi letat efter och nu har vi en bra och trygg grund att stå på. Det är så viktigt att få in det juridiska och det ekonomiska innan något problem uppstår.

Två systrar på Österlen ärvde ett hus

Della8 skapar möjligheter för mig som jag tidigare bara kunnat drömma om. Jag är singel och har alltid drömt om en stuga i Småland. Men att köpa en stuga helt själv är omöjligt rent ekonomiskt men också en alldeles för stor börda med underhåll om jag är ensam. När jag fick veta att Della8 kan para ihop mig med likasinnade blev jag nästan gråtfärdig. Min dröm är nära!

Catja, singel

Se hur mycket du skulle kunna spara och tjäna genom att samäga

Originalpris

150 000 kr

Vid 4 ägare
Husbil
Intäkter för uthyrning

13 000 kr/vecka

Della8 erbjuder

Della8 Finder marketplace

Finder

En marknadsplats för dig som vill hitta samägare till ditt objekt eller för dig som letar efter ett objekt att samäga.

Della8 Day to day tool

Day to day

För dig som vill ha full kontroll över ditt samägande med ett smart avtal och en intelligent bokningstjänst.

Della8 Add ons

Add on

För dig som vill hitta finansiering, försäkring och andra tilläggstjänster till ditt samägda objekt.