För dig som är sugen på att sälja andelar

Della8 sälja andelar

Dela och sälj andelar - Enkelt, Effektivt och Ekonomiskt

Upptäck friheten och flexibilitet i att dela och sälja andelar i större objekt såsom husbilar, båtar och fritidshus. Med vår plattorm blir processen smidig och lönsam för alla inblandade.

Mer i plånboken

Mer i plånboken

Sälj andelar du inte använder och du får ett välkommet kapital in på kontot.

Minska dina kostnader

Minska dina kostnader

Dela på underhålls- och driftkostander, skatter och försäkring tillsammans med dina samägare.

Ger fler mer frihet

Ger fler mer frihet

Ge andra chansen att uppleva och genomföra sin dröm.

För planeten

För planeten

Vi använder våra resurser på ett mer effektivt sätt. För planetens skull.

Så här fungerar det

1. Värdera ditt objekt

1. Värdera ditt objekt

Värdera ditt objekt - börja med att värdera ditt objekt, titta på andra säljsiter och läs på för att förstå dess marknadsvärde.

2. Bestäm andelar

2. Bestäm andelar

Bestäm andelar - hur många andelar är du beredd att dela upp ditt objekt i? Du väljer hur många andelar som ska säljas beroende på hur mycket ägande du vill behålla.

3. Skapa en annons

3. Skapa en annons

Använd vår marknadsplats för att skapa en attraktiv och informativ annons. När köpare finns kopplar vi er samman.

4. Nå ut till samägare

4. Nå ut till samägare

Vi hjälper dig att nå ut till potentiella köpare som är intresserade av att samäga ditt objekt.

5. Köpet

5. Köpet

Ni sätter samman ett köpeavtal mellan er samägare. Detta kan vi på Della8 hjälpa dig med. Maila hej@della8.se

6. Samägandet

6. Samägandet

Till slut sätter man ihop ett samägandeavtal med bokningsregler genom att logga in i våra tjänster. Därefter är det bara att spänna säkerhetsbältet och köra i vind.

Frågor & svar

Vad roligt! Bara hör av dig till hej@della8.se så hjälper vi dig att ta fram ett avtal. I köpeavtalet bestämmer ni vem som är admin för ert objekt. Den som är admin, eller som vi kallar det - den med kungakronan är också den som är registrerad hos trafikstyrelsen om det är en bil eller båt. Men i avtalet står det såklart att ni är lika ansvariga, oavsett kungakrona.

Våra avtal har arbetats fram tillsammans med en advokat, som också är delägare av Della8 och som ger er den grund ni behöver för att komma igång med ert samägande. För att göra det så enkelt som möjligt rekommenderar vi ett svar på flera av frågorna i avtalet. Detta kallar vi Della8 rekommenderar. Men om vår rekommendation inte passar går det alltid att välja ett annat alternativ samt att skriva eget innehåll i fritextrutan.

I köpekontraktet rekommenderar vi att ni anger den som bär, vad vi kallar, kungakronan, administratören. Det är den som initierar samägandeavtalet, är registrerad hos ex trafikverket och försäkringsbolaget. Men att ni alla är överens om att även om en får ha kronan så är ni jämlikt ansvariga för alla kostnader och för objektet.

Vi använder oss av BankID för att säkerställa att det är du som loggar in och för att signera era avtal. Detta för att det ska vara tryggt och säkert.

Vi är inte en renodlad uthyrningstjänst utan det finns andra aktörer för detta. Men är du och dina samägare överens så ser vi inte varför du inte kan göra detta, men att du själv får stå på bokningen i er kalender.