Tillbaka pilTill alla artiklar
Delad glädje är dubbel glädje - Intervju med en samägare

Delad glädje är dubbel glädje - Intervju med en samägare

Namn: Konrad

Ålder: 30 år

Familj: Sambo och dotter

Bor: Lägenhet i Malmö

Samäger: Sommarstuga

Delad glädje är dubbel glädje. Ja i alla fall om du frågar Konrad från Malmö som ställde upp på en intervju med oss. I den vackra bokskogen i Blekinge, nära den kända Mörrumsån, där hittar ni Konrads sommarstuga som han tillsammans med sina föräldrar och sin kusin samäger. Stugan byggdes på slutet av 1800-talet och har ärvts från Konrads morfar. Här har släkten firat högtider, fått njuta av naturen, haft otaliga fester och samlat på sig oändliga minnen.

Vad är det bästa med att äga ett ställe som du kan kalla för ditt andra hem? Jag älskar kontrasten. Vi bor i en lägenhet i centrala Malmö där det är mycket trafik, människor och ljud. Här i Mörrum är det totala motsatsen. Här är så tyst, harmoniskt och lugnt. Och naturen är bara ett kliv utanför dörren. Till vardags arbetar jag dessutom som sjuksköterska på AVA och därför är det ibland extra skönt att komma hit för att slappna av.

Vad är det bästa med att samäga enligt dig? Känslan av att det är en samlingsplats, där vi träffas och skapar nya minnen - både tillsammans men också var för sig. Det är även en himla fördel när vi kan hjälpas åt med de tråkiga sysslorna som att måla om, byta tak eller klippa gräset. Dessutom har vi alltid en vecka i juli då vi alla kommer hit och hänger hela gänget och det är lätt den bästa veckan på sommaren! Det kan låta klyschigt och jag vet att ni också har sagt detta - men delad glädje är ju faktiskt dubbel glädje.

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 22/6-2022