Tillbaka pilTill alla artiklar
Två systrar på Österlen - Intervju med en samägare

Två systrar på Österlen - Intervju med en samägare

Välkommen till Österlen, Skånes fantastiska sommarparadis! Här på Österlen, närmare bestämt i Kivik, samäger systrarna Carin och Sofia en sommarstuga. Sommarstugan har de ärvt av sin farmor som tidigare bodde där på heltid men som för åtta år sedan lämnade över den till sina barnbarn. Vi fick snabbt prata lite med Carin och nu drömmer vi själva om ett ställe på Österlen!

Hade ni några utmaningar när ni ärvde sommarstugan? Ja det hade vi absolut. Det var inte bara guld och gröna skogar utan vi fick ha en seriös och allvarlig sittning för att komma överens om hur vi skulle göra för att det skulle bli rättvist. Vi gjorde mycket research men hittade inte jättemycket tips och verktyg för att göra det enkelt för oss. Men vi tog det lugnt och sansat och fick det att fungera.

Vad är det bästa med att samäga? Både att vi kan hjälpas åt med underhållet och skötseln - men det absolut bästa är att dela denna idylliska platsen tillsammans med min syster. Här har vi närhet till havet, naturen och alla vackra stränder. Vi njuter av närodlad mat, vacker konst och kultur och vi njuter av det totala lugnet som infinner sig när vi är här. Det är en harmoni som är svår att förklara. Och allt detta blev möjligt tack vare att vi fick ärva denna fantastiska sommarstuga av vår farmor. Jag rekommenderar alla att besöka Österlen om tillfälle ges. Det är en magisk plats!

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 4/1-2023