Tillbaka pilTill alla artiklar
Fyra vänner och en husbil - Intervju med samägare

Fyra vänner och en husbil - Intervju med samägare

Vännerna Johan, Mikael, Sara och Robin samäger en husbil och enligt dom är nyckeln till ett bra samägande öppen kommunikation, tydliga förväntningar samt genom att respektera varandra. Vi fick prata lite med de fyra vännerna och blev väldigt inspirerade!

Hur ni kom på idén att samäga en husbil?

Vi kom på idén att samäga en husbil eftersom vi alla älskar att resa, men ingen av oss ville förbinda oss till att köpa och underhålla en husbil på egen hand. Så vi tänkte att var en bra idé att dela på ägandet och låta alla njuta av husbilen! Dessutom är det mer överkomligt för oss att dela på kostnaderna, så som inköp, underhåll, försäkring och förvaring.

Vilka är några av fördelarna med att samäga en husbil?

Först och främst är det kostnadseffektivt. Vi delar alla på utgifterna, vilket gör det mer överkomligt för var och en av oss. Det är också ett bra sätt att upptäcka nya platser och skapa nya äventyr! Det uppmuntrar oss också att bli mer miljömedvetna. Vi försöker till exempel använda husbilens resurser effektivt, som att spara vatten och el, och vi väljer ofta miljövänliga campingplatser.

Finns det några utmaningar med att samäga en husbil?

Det kan absolut finnas vissa logistiska utmaningar, som att schemalägga och koordinera våra resor. Men vi har upptäckt att kommunikation är nyckeln och genom att sätta tydliga riktlinjer och förväntningar. Det är viktigt att respektera varandra, att ha öppna och ärliga samtal och att fatta beslut som är rättvisa för alla.

Till sist, vilka tre råd skulle ni ge till andra som funderar på att samäga en husbil?

  1. Att det är viktigt att hitta människor som delar liknande intressen och värderingar. Även att man litar på de andra samägarna och känner att de kommer ta ansvar för husbilen.

  2. Ha tydliga förväntningar och riktlinjer på plats så att alla vet vad som förväntas av dom. Kommunikation är allt!

  3. Slutligen, glöm inte att det ska vara roligt! Att samäga en husbil är ett bra sätt att bygga vänskap, skapa bestående minnen och utforska nya platser! Vi har inte ångrat oss en sekund.

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 17/2-2023