Tillbaka pilTill alla artiklar
Fördelar med att samäga en båt

Fördelar med att samäga en båt

Att ägna sig åt båtliv kan vara en dyr hobby och för många människor kan kostnaden för att köpa och underhålla en båt vara en barriär för att komma igång. En lösning på detta problem är att samäga båten tillsammans med en eller flera andra personer! Genom att samäga en båt blir båtlivet mer överkomligt och tillgängligt och är ett bra sätt att njuta av båtlivet utan att det blir allt för dyrt. Här listar vi fyra fördelar med att samäga en båt. 

  • Dela på kostnaderna. Den största fördelen med att samäga en båt är att det blir möjligt att dela på kostnaderna så som inköpspris, försäkring, bryggavgifter, underhåll och reparationer.

  • Delat användande. Att samäga en båt innebär att du delar på användningen av båten med andra samägare och det blir en mer effektiv användning. Båten ligger inte stilla lika mycket och får ut sin fulla potential till härliga dagar på havet!

  • Möjlighet att köpa en större och dyrare båt. Genom att samla resurser med andra samägare kan du ha råd med en större eller dyrare båt än du skulle kunna ha på egen hand.

  • Att samäga en båt kan också vara en social upplevelse. Du kan få möjlighet att tillbringa tid med andra båtentusiaster, dela dina kunskaper och färdigheter och skapa nya vänner. 

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 22/2-2023