Tillbaka pilTill alla artiklar
Dela din båt med andra personer - fara eller fantastiskt?

Dela din båt med andra personer - fara eller fantastiskt?

Enligt båtbranschens riksförbund används en båt i snitt 15 dagar om året vilket är ca 4% av ett år, 4%?! Resten av tiden ligger den antingen på torra land eller ensam i vattnet, när egentligen fler kan njuta av härliga turer på havet. Så här kan vi inte ha det. Tänk att istället kunna dela med sig av glädjen man får av att äga en båt!

Att köpa en båt är inte bara en engångskostnad utan det tillkommer kostnader som underhåll, service, båtplats och drivmedel. Är ni fler som delar på båten blir ni även fler som delar på kostnaderna. Delad glädje sägs vara dubbel glädje, men delad kostnad skulle vi snarare säga är halverad kostnad (vilket blir trippel glädje), visst?

Genom att samäga en båt får du också automatiskt en båtpolare, som kanske brinner för att prata om knopar, segel och tilläggningar lika mycket som dig. Vi håller tummarna! En annan möjlighet som samägare av en båt har är att den ena parten kan köra eller segla båten till ett ställe under sin semester, och sedan kan den andra parten köra eller segla den tillbaka under sin senarelagda semester. Tänk vad praktiskt och vilket äventyr!

Men kom ihåg - för att det ska flyta på så bra som möjligt behövs tydliga överenskommelser, smarta avtal och ett bra och dynamiskt bokningssystem som kan anpassas efter båtägarnas behov - and there we got you covered!

Så vår slutsats är enkel - dela din båt med andra personer = fantastiskt!

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 30/6-2022