Tillbaka pilTill alla artiklar
Att samäga på toppen! - Intervju med samägare

Att samäga på toppen! - Intervju med samägare

Bröderna Henrik och Daniel samäger en fjällstuga i vackra Hundfjället, Sälen, och stugan har varit inom familjen i flera generationer. När de fick möjlighet att ta över stugan från sina föräldrar var de inte sena på att tacka ja, vilket gjorde att de kunde fortsätta njuta av härliga dagar i Hundfjället. Vi frågade bröderna både om vilka utmaningar och fördelar de ser med att samäga och fick med oss mycket bra tankar.

Hur kom det sig att ni tog över fjällstugan?

Stugan har varit i vår familj i generationer och när föräldrarna blev för gamla för att ta hand om underhållet kände vi båda en självklarhet att ta över stugan. Vi har alltid älskat att tillbringa tid här uppe på vintern, och vi älskar att åka skidor & skoter, så vi bestämde oss för att behålla stugan och dela på den mellan oss två bröder. Vi har så många fina minnen här uppe, det är en väldigt mysig plats och här finns allt vi behöver för att njuta av vintersäsongen.

Finns det några utmaningar med att samäga fjällstugan?

En av de största utmaningarna är schemaläggning. Vi har båda ett hektiskt liv och det kan vara svårt att hitta tid att komma upp dit tillsammans. Ibland har vi också olika idéer om hur vi ska underhålla stugan eller vilka förbättringar som ska göras. Här är det viktigt att vi kan kompromissa och kommunicera.

Vilken är den största fördelen med att samäga vinterstugan?

För oss är den största fördelen att vi delar denna upplevelsen och möjlighet. Vi har väldigt roligt här uppe och det är fantastiskt att dela detta med någon man trivs så bra med. Rent ekonomiskt är det också en stor fördel att vi delar på ansvaret och kostnaderna. Vi delar alla kostnader på mitten, det inkluderar fastighetsskatt, försäkringar och alla reparationer eller uppgraderingar vi behöver göra. Det är grymt att vi kan dela på dessa kostnader, då blir det mer pengar över till annat kul!

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 1/3-2023