Tillbaka pilTill alla artiklar
Systrar, solnedgångar och samägande - intervju

Systrar, solnedgångar och samägande - intervju

Systrarna Sara och Emmy delar inte bara ett systerband utan även ägandet av en charmig sommarstuga i Dalarna. Deras erfarenheter lyfter fram glädjen och utmaningarna med att gemensamt äga en fastighet och påminner oss om att kommunikation och kompromiss är grunden för ett framgångsrikt samägarskap.

Hur kom ni på idén att äga en sommarstuga tillsammans?

Allt började under en av våra familjesemestrar för några år sedan. Vi besökte mysiga Ludvika i Dalarna och råkade hitta denna bedårande sommarstuga till salu. Vi blev båda förälskade i den direkt och även om vi inte hade råd att köpa den var för sig, insåg vi att vi kunde få det att fungera genom att bli gemensamma ägare. Tanken på att ha en plats att fly till under sommaren och skapa långvariga minnen var för bra för att motstå. Så vi bestämde oss för att förverkliga det.

Det låter fantastiskt! Kan ni beskriva sommarstugan och vad som gör den så speciell?

Vår sommarstuga är en mysig tvåvåningsstuga som ligger mitt i en frodig grönska och bara en kort promenad från Malsjön. Den har en charmig, rustik atmosfär som tar oss tillbaka till våra bekymmerslösa barndomsdagar. Och det bästa är utsikten över solnedgången från verandan. Den är helt magisk! Vi ser alltid till att sitta där tillsammans när vi är där för att fånga solnedgången; det har blivit som en tradition nu."

Har det gemensamma ägandet av sommarstugan fört med sig några utmaningar eller konflikter?

För att vara ärlig har vi haft tur. Vår relation har alltid kommit först, och vi kommunicerar öppet om allting. Vi satte upp några grundregler från början för att undvika potentiella konflikter, som att planera besök i förväg och fördela ansvar för underhåll. Och vi pratar alltid tillsammans om stora beslut som rör sommarstugan. Det handlar om kompromiss och förståelse för varandras perspektiv.

Det är en bra inställning! Slutligen, vilket råd skulle ni ge till syskon eller vänner som funderar på att gemensamt äga en egendom?

Kommunikation är nyckeln. Var öppna och ärliga om era förväntningar och ansvarsfördelningar för att undvika missförstånd. Och kom ihåg att värdesätta tiden ni tillbringar tillsammans på den gemensamma platsen! Det handlar inte bara om sommarstugan, utan om minnena ni skapar och de band som stärks.

Kloka ord! Er resa som gemensamma ägare och systrar är verkligen inspirerande. Vi önskar er många fler solnedgångar och vackra stunder i er samägda sommarstuga.

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 17/8-2023