Tillbaka pilTill alla artiklar
Mer frihet till mindre peng!

Mer frihet till mindre peng!

Det är precis så vi ser det - genom att samäga får du mer frihet till en mindre peng. Vi satte oss ner i teamet och tänkte “Hur kan vi göra detta så tydligt som möjligt?” Jo, vi bygger en kalkylator där du kan klicka runt, ändra värden och räkna på egen hand. Då blir det ännu mer tydligt att du både kan spara och tjäna pengar genom att samäga - wow vilken grej, eller hur?

Hur tänkte vi då när vi byggde kalkylatorn? Vi började med att ta fram flera olika värden och fick på så vis fram ett medelvärde som kalkylatorn sedan baserades på. Inne i kalkylatorn kan man enkelt klicka på “Så här har vi räknat” för att se hela tabellen på hur vi har räknat.

I kalkylatorn valde vi att inte ta med drivmedel, räntekostnad och amortering av lån eftersom denna summa varierar från objekt och situation. Den tar inte heller höjd för en eventuell värdeökning eller värdeminskning eftersom detta också varierar. Kalkylatorn finns för att man ska få ett hum om hur det kan bli genom att samäga och sedan kan man själv göra en beräkning utifrån sin egna situation.

När vi räknar ut slutsiffran i kalkylatorn har vi valt att fokusera på en femårsperiod. Det kan tyckas vara en relativt kort period men det är tillräckligt lång tid för att se hur mycket frihet du får för pengarna genom att samäga.

Av: Olivia Sträng, CMO

Publicerad: 15/11-2022