Tillbaka pilTill alla artiklar
Månadens krönika från CEO Emelie Nilsson Sträng

Månadens krönika från CEO Emelie Nilsson Sträng

Traditionellt har båtlivet varit en central del av den svenska kulturen, där en tredjedel av landets vuxna befolkning njuter av sjön och havet minst en gång per säsong. Sverige, med sina enorma skärgårdar, 95 000 sjöar och tusentals kilometer kanaler, erbjuder unika förutsättningar för att leva båtliv – en av de största folkrörelserna i landet.

Men båtägande är inte bara en passion; det är också en betydande kostnad. Med den ekonomiska osäkerheten som har uppstått genom inflationen och den pågående räntekrisen, har kostnaderna för underhåll, försäkringar och driftsutgifter ökat markant. Därför har samägande blivit ett alltmer attraktivt alternativ för båtägare. Genom att dela kostnaderna för båtens inköp, underhåll och försäkring kan flera personer eller familjer njuta av båtlivet utan att ta den fulla finansiella bördan.

Detta speglar den ökade efterfrågan på innovativa lösningar som delningstjänster, där man kan få tillgång till båtar genom samägande eller gemensamma resurser.

Det är där vi kommer in i bilden, ni har väl inte missat Della Boat Club? Ett koncept tillsammans med marinor som erbjuder samägande vilket gör det möjligt för fler att uppleva friheten till havs.

Vill du hänga med framåt? Hör av dig! Vi önskar både kontakt med dig som vill samäga en båt och dig som marina som kan tänka dig att bli en del av vårt koncept.

Av: Emelie Nilsson Sträng, SEO
Publicerad: 27/9-2024